Странице

_____________________UMIŠLjENA RAZMIŠLjANjA JEDNOG ZAMIŠLjENOG NAMĆORA___________________

петак, 6. јануар 2012.

Pravi potezi jedne ozbiljne države



            „Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo“ - sećate se te famozne rečenice iz „Doli Bel“ u kome oni klinci „vježbaju“ hipnozu, ne bi li se na taj način dočepali „one ženske stvari“, sve dok jedan od njih nije odustao i iskreno odlanuo „Ma neć’ se ja tuš’t pa makar nikad ne jeb’o“! E pa ja bih kao i on mogao isto da kažem samo ne općenito, već ciljano – svojoj Otadžbini, Domovini, Rodnoj grudi.... A zašto? Pa prosto! Uvek me dobiju na neke sitnice koje meni toliko znače, a možda ih neko nije ni primetio. Oni (Vlast) fantastično i uvek znaju da pogode vreme i momenat, da ne ispadne snishodljivo prema „pupku sveta“ (EU), a da istovremeno donesu boljitak za građane sopstvene zemlje. Jer upravo je to ono za čime ljudi poput mene vape - čvrsta odluka i potvrda o njoj da uređujemo sopstvenu zemlju onako kako nama odgovara a ne po nekim „nalozima“ iz „pupka sveta“! Upravo to pokazuje da ova garnitura na čelu sa.... - ne savija kičmu, nego uređuje sopstvenu zemlje po svojim principima koji su bliski građanima gore pomenute Otadžbine.



            Poslednji takav zaista sjajan i briljantan potez je omogućavanje besplatne promene pola. Najzad! Koliko smo čekali na to?! Decenije su, čini mi se, prošle od kada je Dušan iz Bijeljine uspeo da za debele pare postane Dušanka, a potom i proročica „Kleopatra“ (ili „Kleo-patra“) i svojim, u pravo vreme iskazanim predviđanjima, sudbonosnim po ovaj narod toliko doprinese spasenju istog tog naroda od kataklizme u koju nas je gurala prethodna garnitura na čelu sa.......! Ali Dušan(ka) je morao(la) dobro da se „izuje“ za takvo nešto, iako se znalo koliko će to biti spasonosno za nas jer je on(a) to predvidela. Ali uvek neko mora biti pionir da bi se sa istoka, preko velikih ravnica, stiglo do zapada. Bio je to Duško! I uspeo je u ime svih nas. Pa možda je i ona Kleopatra u Egiptu patila zbog toga i kada je postala svesna da neće nikada postati muško, pustila onu opaku zmijurinu da je izujeda svud po telu. E zato je, od 1.januara 2012. najzad stupila na snagu, toliko očekivana, a tek sada primenjena odluka da oni koji to žele, a verujte veliki broj građana je u pitanju, besplatno, ali baš potpuno besplatno, mogu promeniti pol. Kada samo pomislim koliko napaćenih duša će biti smireno, koliko njihovih roditelja presrećno što su im sinovi najzad postali ćerke, a oni su i želeli ćerke, i čak su i „one stvari“ radili „odpozadi“ (Bože mi prosti - ko kerovi), jer su čuli da se baš tako pravi žensko dete, i sve je to bilo uzalud dok sada otadžbinska vlast najzad nije donela odluku, jednu od najhumanijih u istoriji čovečanstva, a u našoj napaćenoj zemlji sigurno najhumaniju, da svaka ćerka može biti sin, a sin ćerka, samo da oni to odluče.




            Sada mnogi „hajlenderi“ ne treba više da se sekiraju što imaju četiri ćerke, i niko ih više ne može zajebavati da „pametan ima dve, a budala tri, četiri.... ćerke (ili ćeraka)“, nego je dovoljno jednu od njih proglasiti „Virdžinom“ (na rođenju), zatim joj reći da je ona muško i nakon toga joj polako uvoditi automobilčiće, pa joj kupovati pištolje, upisati je na fudbal, karate, rvanje i bacanje kugle istovremeno, puštati joj prvo mekše, a zatim sve tvrđe i tvrđe porniće tipa „Geng - beng“ (njih osmorica meću jednoj), držati je podalje od ljigavih Barbika, ili lastiža i, uz pomoć kojekakvih cevčica (snalažljiv smo mi narod) učiti da - kao najvažniji čin - piša stojećki, i pogotovo - kako se šara dok pišaš, kako se piša s visine, i kako pišati uz, a kako niz vetar kao pravi čovek! I jednoga dana, a on će sigurno doći, ona ode u Pokrajinsku bolnicu: „Dobar dan“- „Dobar dan“, „Izvolite?“ „Ja bih da postanem muškarčina i već od sutra da počnem da karam, jer imam ih na stanju (one koje čekaju) toliko da ne znam kada ću uspeti sve da ih iskaram“! „Pa naravno“ - kaže glavna sestra na Travestohirurgiji (klinici osnovanoj davne 2012.), „Izvolite“, „Treba samo da ispunite par formulara, koji sadrže i najvažnije pitanje - koliki „ud“ želite, ali molim vas da budete precizni jer će ga hirurzi napraviti baš tolikog“! „Eh da, da niste možda napravili neku pripremu u „Fotospolovilu 3 D“ na vašem računaru, jer naš računar je potpuno kompatibilan sa njim i možemo da napravimo baš ono što ste zamislili“?! „Jeste“?! „Odlično, uđite ovde i sačekajte par minuta“. „Koliko košta“?! „ Draga gospođice Vlada Republike Srbije je jedna među prvima uvela besplatnu promenu pola još davne 2012. kada ste vi bili mala, sasvim mala i ubeđena sam, veoma slatka devojčica“! „Još tada su mnogi klinički psiholozi utvrdili koliko je to važno za zdravu, srećnu i zadovoljnu naciju“!



            „I već onda su ukinute sve subvencije za veštačku oplodnju svim ženama bez obzira na starosnu dob, a koje su do tada imale samo žene do 40-te godine života, mada ne znam šta im je ta 40-ta značila“! „Meni su jednako opičene sve“! „Znate one ludače koje su lude za decom?! Kakav nesvet! Toliko patiti zbog dece?! Pa kome su ona, molim vas dobro donela“?! „Samo brige, nervozu, povišen pritisak i druge kardiovaskularne smetnje, depresiju, razočaranja.... i da vam ne nabrajam..... znate i sami“?! „Zato se Vlada te 2012. i odlučila na takav korak“! „Svim tim ludačama i ludacima je uvedeno da svi oni, bez izuzetka, lepo plaćaju veštačku oplodnju, ili bilo kakav drugi vid medicinske pomoći vezane za trudnoću, a malo kasnije - 2016 - dvadeset godina pred ulazak u EU, na njihov zahtev (EU), je srećom uvedena i naplata porođaja, pa svi od tada misle i razmišljaju da li im je baš toliko stalo do dece koja su trošak i njima i državi“!! „Ubiju te kmekanjem i drekanjem dok su mala, a posle te, kad odrastu, dokusure i oteraju u stanje totalnog nervnog rastrojstva“! „Srećom država je na vreme shvatila da se rađanjem dece čoveku ubija svaka volja za životom, jer oni od tada više i ne žive svoje živote normalno, nego stalno misle o tim malim kretenčićima koji se kasnije pretvaraju u kretenčine i vrlo često ih i u grob oteraju prerano“!! „Što je još važnije, sav taj novac koji je bio otiman jadnim i siromašnim građanima tadašnje Srbije za vetačke oplodnje, i silna ispitivanja da bi neki par ludaka dobio dete koje toliko želi, a i ne zna šta ga čeka kada ga dobije, je od onda preusmeren u fond iz koga se evo već 28 godina finansira besplatna promena pola, koja je do sada uspešno izvršena kod više od 800 hiljada ljudi“!!



            „A da samo znate kakvu radost pričinjavamo tim ljudima koji zaspu kao muškarci, a probude se kao žene“!! To je neverovatno“! „ I otkriću vam još nešto - ja sam bila muško i bila sam medicinski tehničar - glavna sestra, a toliko sam patila da budem samo glavna sestra“!! „I moj san se ostvario - promenila sam pol, pustila kosu, ofarbala je u plavo i kao što vidite, sada sam jedna izazovna plavuša koja, neću vam kriti, uživa u životu prepunom druženja, seksa, zabave, zadovoljstava i svega što me čini srećnom“!! „Ma videćete i vi kada se sutra probudite kao muškarac - nov čovek potpuno“!! „A kada se samo setim one moje lude majke i njenih priča - šta je sve uradila da bi zatrudnela“?! „Koliko silnih operacija, neuspelih oplodnji, razočarenja i maltretiranja je prošla da bi rodila mene“!? „Budala“!! „Bolje da je besplatno promenila pol“!!




________________________________________________________________________________

Vantelesna oplodnja je u Srbiji besplatna za parove gde žena nije starija od 40 godina.
(A i to na papiru!)
Nakon toga, svaki pokušaj je od 1.500 do čak 4.000 EVRA.
Neki usrani "Evropejac" i "Mundijalista" je "U ime Naroda" odlučio da ženi od 44 ne treba dete, ali da bolesnom travestitu od 56 treba veštačka pička!
Eee Srbijo, jebem ti .....
_________________________________________________________________________________

Ljubivoje Ršumović
ZDRAVICA SRPSKOM NARODU

Narode, nek ti zdravica ova
bude umesto blagoslova… 
Štogod radio, deca ti se rađala… 

I kada pevao, i kada snevao,
i kada mukama odolevao 
deca ti se rađala…

I kada patio, i kada ratio, 
I kada pamtio pa vratio, 
deca ti se rađala…

Nije bogat ko ima volova, već sinova, 
Nije srećan ko ima pušaka, već kolevki… 

I kada žeo, i kada mleo, 
i kada crnu sudbinu kleo, 
deca ti se rađala…

Nek ljubav nadjača, 
nek ne bude plača, osim dečjeg 
I kada učio, i kad se mučio 
I kada svetu tajnu dokučio, 
deca ti se rađala…

I kada ljubio, i kad ogrubio 
I kada glavu s' ramena gubio 
Deca ti se rađala

Jaki nek se svađaju, glupi nagađaju, 
tebi, nek se rađaju…
I kada kadio, i voće sadio, 
i kad se ljutio i bogodario, 
Deca ti se rađala…

Daće Bog da rodi zob i uzri klas, 
Da bude i za konje i za nas.
I kada sveca slavio, 
I kada školu pravio, 
I kad se u čudu, čudom bavio
Deca ti se rađala!


 Svima koji nemaju decu, a koji bi dali sve da ih probudi plač bebe u sred noći ... 




3 коментара:

  1. O transesksualnim osobama neću mnogo; činjenica je da im je život obilježen teškom duševnom patnjom jer su "zatočeni" u tijelu koje im ne priprada. Ne znam ništa o slučajevima o kojima pišeš, ali ako se netko odlučio na promjenu spola u 56. godini nije mi jasno zašto to nije ranije učinjeno, nije da se s 50 godina najednom probudiš i pomisliš da se zapravo osjećaš ženom, a operacije promjene spola se decenijama i u Srbiji provode. Ne znam koliko se dobro sjećam, ali u Beogradu je živio i radio liječnik koji je prvi i kasnije rutinski radio operacije promjene spola.
    Trebaju li te operacije biti pokrivene obaveznim zdravstvenim osiguranjem? Da, ako u državi postoji garantirano zdravstveno osiguranje za sve stanovnike, jer ponavljam, njihovo stanje nije pitanje izbora niti poremećenosti. Naravno, prije tako složenih zahvata potrebna je komisijska procjena stanja i eventualna preporuka za operaciju treba biti posljedica zajedničke dijagnoze transseksualnosti od strane nekoliko specijalista zaduženih za procjenu stanja.

    Što se pak ograničavanja dobi za besplatnu proceduru medicinski potpomognute oplodnje tiče, dobna granica se negdje mora postaviti. Negdje je to 35. godina nakon koje dalje treba plaćati pokušaje iz vlastitog džepa. Netko mora ograničiti i broj pokušaja, nakon kojih dalje treba razmisliti o smislu novih pokušaja. Nemoj me krivo shvatiti, moja iskrena želja je da se pomogne parovima koji nemaju, a žele imati djecu. Medicninski potpomognuta oplodnja je skupa i neizvjesna. Uglavnom svi izvlače pozitivne primjere, svatko zna tamo neku koja je nakon prvog pokušaja ostala trudna i onda taj primjer izvlače kao pravilo, koje to nije, niti najmanje, Pokušaji su brojni, svakom godinom šanse su manje, ne povećavaju se. Nakon 40. godine vjerojatnost trudnoće potpomognutom oplodnjom je relativno niska, a općenito je do 38. godine max. 40% uspješnosti, koja ipak ide prema manjem postotku oko 30%.

    Kada je moja baka rodila moga oca imala je 42. godine i on joj je bio posljednje, peto dijete. Moja prijateljica je prije 3 mjeseca rodila djevojčicu, svoje prvo dijete u 47. godini, zatrudnjela je na prirodan način, ali uz izuzetno kompliciranu trudnoću. I nekada su žene rađale u dobi preko 40. godina, ali su bile izuzeci, danas se kao pravo, pravilo i normalno žele predstaviti trudnoće u toj dobi. Ne želim reći da nisu normalne, ali želim reći da su normalnije trudnoće one ispod 30 godina. Drugi par rukava je što danas žene odgađaju majčinstvo do krajnjih granica iz razloga koje im se u datom trenutku čine opravdanima, a zapravo nisu, rijetke su planirane trudnoće, savršene ekonomske situacije - roditeljstvo je uvijek rizik.
    Životni vijek nam se značajno u prosjeku produžio, danas nam se čini nepošteno reći ženi od 40 godina da više nema pravo na besplatnu medicinski potpomognutu oplodnju. Sutra ćemo tu granicu ponovno stavljati pod znak pitanja, u svjetlu trudnoća koje nose žene od 50 i više godina. Ne znam niti koliko je pošteno davati nadu nekome da inzistira na 12 pokušaja oplodnje uz sve fizičke i emocionalne traume koje ti neuspjeli pokušaji nose. Jedino mi se čini nepravičnim inzistirati na dobi potencijalnih majki, a ništa ne reći o dobnoj granici potencijalnih očeva koji imaju loš spermiogram.

    ОдговориИзбриши
  2. Sama si rekla da se danas životne granice pomeraju, pa sa njima i vreme radjanja, te mislim da granica od 40 godina (bilo za žene, bilo za muškarce) nije baš korektno odredjena. Čak naprotiv, najveći broj žena kreće u program veštačke oplodnje kada se približi 40-toj, jer su kasno ušle u brak, pa su onda isprobali sve "prirodne" načine, da bi se tek na kraju odlučili za vantelesnu oplodnju.
    Ne treba zaboraviti sa čim sve treba "nakljukati" ženu i kolika je to količina čistih otrovčina da bi "naukom prevarili prirodu" pa nekoliko parova koje ja znam (a mladji su - oko 30g) izbegava to do krajnjih granica.
    Ono što je najlicemernije u celoj priči je floskula "da je to izuzetno skup proces".
    Ne, on uopšte nije skup, samo je veštački proglašen skupim (kao i sve na ovom svetu)! 90% novca ode na lekare, a ne na neki "materijal" koji je strašno dragocen.
    Opet naše ljudsko prokletstvo. Oteti nekom pare za ono za čega se zna da niko neće odbiti - dete.
    Ali, ako je ta granica 40 godina, ko onda može zakonom odrediti da promena pola o trošku države bude bez starosne granice?!

    Sindža.

    ОдговориИзбриши
  3. Odlično si sve opisao. Nemam šta da dodam, sem što podržavam promenu pola BESPLATNO, jer znam osobu, koja je godinama ovo priželjkivala i mučila se. Greška prirode!

    ОдговориИзбриши